VEGANSKI BANANA HLEB

SASTOJCI

  • 2 banane (zrelije)
  • 2 kašike lanenog semena sa 5/6 kašika vode
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike zaslađivača
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika sode bikarbone ili praška za pecivo
  • Cimet i kakao po želji
  • Limunov sok i narendana kora limuna po želji
  • Pola šolje seckanog koštunjičavog voća
  • Pola šolje suvog voća po izboru
  • Šolja (do dve) ovsenog brašna

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

  • Dodati vode ili biljnog mleka tako da ne bude pregusto, ali ne sme da bude ni retko.
  • Suvim sastojcima dodajte mokre i izlijte u pleh. Odozgo možete dodati lešnike ili orahe, šta god da volite…
  • Peći oko 45 minuta, na 180°C.

Zanimaju te veganski/posni dezerti? Pogledaj ih sve ovde.

Ovaj sjajni recept nam je ustupio Vegan Izazov 22. Isprobaj veganski način ishrane sa podrškom sjajnih mentora i svakodnevnim fenomenalnim receptima. Prijavite se za Vegan Izazov 22.

AUTOR: MAJA DOJIĆ MATIĆ

Tagged , , , ,