SASTOJCI
- 2 banane (zrelije)
- 2 kašike lanenog semena sa 5/6 kašika vode
- 2 kašike ulja
- 2 kašike zaslađivača
- 1 kašika soli
- 1 kašika sode bikarbone ili praška za pecivo
- Cimet i kakao po želji
- Limunov sok i narendana kora limuna po želji
- Pola šolje seckanog koštunjičavog voća
- Pola šolje suvog voća po izboru
- Šolja (do dve) ovsenog brašna
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
- Dodati vode ili biljnog mleka tako da ne bude pregusto, ali ne sme da bude ni retko.
- Suvim sastojcima dodajte mokre i izlijte u pleh. Odozgo možete dodati lešnike ili orahe, šta god da volite…
- Peći oko 45 minuta, na 180°C.
Zanimaju te veganski/posni dezerti? Pogledaj ih sve ovde.
Ovaj sjajni recept nam je ustupio Vegan Izazov 22. Isprobaj veganski način ishrane sa podrškom sjajnih mentora i svakodnevnim fenomenalnim receptima. Prijavite se za Vegan Izazov 22.
AUTOR: MAJA DOJIĆ MATIĆ