SASTOJCI
- 100 g kokosovih mrvica
- 90 g šećera u prahu
- 2 kašičice sirupa od agave
- 1 kašičica soka od limuna
- 300 ml sojinog mleka (najbolje od vanile)
- 70 g margarina
- 3 kašičice gustina
- 3 kašičice šećera (običnog kristal)
- Oguljeni bademi ili lešnici
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
- Kristal šećer, agavin sirup i gustin pomesati s malo mleka (oko pola dcl).
- Ostatak mleka zagrejati do vrenja.
- Smanjiti malo vatru i dodati mleku smesu gustina, šećera i agave.
- Dodati kokos, sve dobro mešati i kuvati dok se malo ne zgusne – par minuta.
Skinuti s vatre i ostaviti da se potpuno ohladi. - Margarin (sobne temperature) i šećer u prahu dobro umutiti mikserom.
- Kad se smesa s mlekom i gustinom ohladi, dodati joj i umućeni šećer i margarin.
- Ostaviti na hladnom koji sat da se još malo stisne.
- Kad se krema stisnula, oblikovati kuglice u koje ste ubacili poneki lešnik ili badem, i još ih malo uokrugliti i uvaljati u kokos mrvice.
Zanimaju te veganski/posni dezerti? Pogledaj ih sve ovde.
Ovaj sjajni recept nam je ustupio Vegan Izazov 22. Isprobaj veganski način ishrane sa podrškom sjajnih mentora i svakodnevnim fenomenalnim receptima. Prijavite se za Vegan Izazov 22.
AUTOR: VERA KOZINAC