Pirinčana pasta sa crnim pečurkama

Ručak za samo 10 minuta. Ljudima koji su prestali jesti meso ono nekad nedostaje samo iz razloga što su pod zubima imali nešto što je i žilavo i hrskavo u isto vreme. To uživanje može pružiti i crna pečurka koja se jako brzo sprema, zdrava je, a i ukusna.


Dakle, spremiti prvo pirinčanu pastu – ako je ona zaista od pirinča, obično ju je dovoljno ubaciti na kratko u vruću vodu, a ako je one neke druge vrste proteina (često grašak ili tapioka) onda je potrebno kuvati oko 5 minuta.
Crne pečurke potpite prethodno u vodu da nabubre – ni slučajno celo pakovanje već samo npr. 8 kom. Dodate ih u već prodinstanu vezu mladog crnog luka, 2 šargarepe, malo ljute papričice, vezu peršuna, malo kurkume i uobičajenih začina. Ovde ne dodajem soja sos ni paradajz sos (njega pijem sa strane) ali vi možete ako želite.

Odgovori